Kunstschulreise der 1. Sek

25. 10. 2011

Am Dienstag, den 25. Oktober 2011, besuchten wir das Kunsthaus in Aarau, wo wir während einer Führung auf Englisch einige Bilder genauer betrachteten und in der Gruppenarbeit über die Eigenheiten der Bilder sprachen. Im Atelier konnten wir am Schluss unser Lieblingsbild von der Ausstellung malen.
Schülerinnen + Schüler der 1. Sekundarklasse
Daniela Meier + Hans Grunder

We visited the „Kunsthaus“ in Aarau. It is an art gallery. We liked the painting „Sempachersee“ of Robert Zünd. It is a happy picture and very beautiful and colourful.
Riana, Lara + Chiara

The painting of Giovanni Segantini “Berglandschaft” is full of strokes, like “schlechte Fernsehqualität”. This painting is very beautiful. And the other paintings are very funny.
Haris + Gianluca

We liked the painting of Ferdinand Hodler. It is a portrait. It was painted in 1916.
Rino + Micha

There are funny paintings in the “Kunsthaus”. They are very beautiful and different. The group work was good. We copied some paintings. We liked to paint our own picture at the end.
Alba + Carmela

There are a lot of paintings in the “Kunsthaus”. They are beautiful. We liked the painting “The ruin” of Arnold Böcklin, 1880. It is dark. There are flying birds, and the sea is really rough.
Sahra + Evangelina

The paintings in the museum are very beautiful. We liked the painting “Niesen” of Ferdinand Hodler, 1910. It was fun to paint our own paintings at the end. The paintings were colourful. It was cool to draw in the group work.
Kristina + Alexandra

There are funny paintings in the “Kunsthaus” in Aarau. They are colourful. There is a dark picture. Its name is “The ruin” and the painter is Arnold Böcklin. The picture was painted in 1880.
Enis + Fitim

We liked the painting “Sempachersee” of Robert Zünd. It is beautiful. We enjoyed the visit to the museum.
Ceren + Aylin

There are very wonderful pictures in the “Kunsthaus” in Aarau. There are funny paintings with different colours. The painting of Robert Zünd is sad, stormy and beautiful. We drew a picture in the group work in the museum.
Jessica + Gina

There are beautiful paintings. It was wonderful.
Franco + Nicolas